بيتزا المرجريتا على الصاج
المقادير
2كوب دقيق *1كوب سمادينا نااااعم*1ملعقة ملح*ملعقة سمسم مع العجين *ملعقة خميرة بيرة وسط ممسوحة تخلط مع ملعقة صغيرة سكر و1\4 1كوب ماء دافى *2ملاعق زيت 1ملعقة حليب
الحشو
صوص طماطم انا استعملت صوص طماطم للبيتزاء جاهز (مرات بكسل وبيطلع طيب)
وهدا شكل علبة صوص الطماطم للبيتزاء
زعتر *جبنة مبشورة*زيتون *تونة*شرايح فلفل
ممكن تستعملى اى اضافات انا حبيتها تكون بيتزاء مارجريتا سيمبل جدا لدلك ما استعملت الا الجبنة وقليل من الفلفل والتونة التى نضيفها فى الاخير فقط
الطريقة
بنعجن كل المقادير بس قبلها افضل دايما ان نخمر الخميرة فى نص 1\4 1كوب ماء دافى مع االسكر 10 دقايق حتى ترتفع
تما نضيفها لباقى المواد ونعجن بشكل جيد ونتركها ترتاح ساعة مش اكتر
نقرصها كرات ونرق كل كرة بشكل دائرة مناسبة لحجم الطاوة
وهنا شررط مهم اثناء الرق لانرش طحين بل سمدينا ناعمة حتى تطلع البيتزاء مقرمشة وماتطلع زى خبز الطاوة
وتانى شى بنعمل ثقوب صغيرة فى كل دائرة
نترك الدوائر ربع ساعة مغطيين بفوطة نظيفة
نسخن الطاوة وبدون اى زيوت نضع الدائرة دقايق بس حتى تحمر من تحت تما نقلبها على الجهة الاخرى
ونهدى النار جدا ونضع الصوص وشرايح الفلفل والزيتون
نرش الجبنة المبشورة وكترى من الجبنة حتى تطلع مارجريتا شهيةولانضع التونة الان
نغطى البتزاء دقايق بغطاء طنجرة مناسب حتى تدوب الجبنة وبسسسسس
وهكدا نستمر مع باقى البيتزاء
وهنا وضعت التونة على بعض البيتزاء ولو وضعناها والبيتزاء على الطاوة لجفت التونة والبعض الاخر تركتها مارجريتا حااااف ههههه
وهنا المارجريتا جاهزة
يقدم لـ 15 شخص، مدة الاعداد 15 دقيقة.
المقادير: كيلو دقيق،
2 ملعقة صغيرة ملح،
ملعقة كبيرة خميرة،
ملعقة كبيرة سكر،
كوب حليب بودرة،
ماء دافئ للعجن.
طريقة الاعداد: اخلطي المقادير كلها واعجنيها جيدا لمدة 5 دقائق باليد حتى تتماسك ولا تلتصق بيديك.
دعيها تخمر لمدة 3 ساعات فم افرديها بالنشاب على شكل أقراص دائرية، ثم اخبزيها على الصاج .